Unvan Programımızın Detayları

1) Temel Eğitimler:

Akademimizde ilk 4 modül ve 64 saatten oluşan temel eğitimimiz, programımızın başlangıç noktasıdır. Her modül Cumartesi Pazar 10.00- 17.00 ve Çarşamba 21.00 – 23.00 saatleri arasındaki 16 saatlik eğitimi ifade eder.

Modül 1: Koçluğun Temelleri

Modül 2: Koçun Varlığı

Modül 3: Farkındalık Yaratmak

Modül 4: Harekete Geçmek

 

İlk modülün giriş bilgileri ve ders kitapçığınız eğitimden iki gün önce mail ile size ulaştırılır. İlk modül sonrası ise tüm giriş bilgileri ve kitapçıklar akademimizin iletişim uygulaması olan u-App üzerinden gönderilir. Tüm duyuru ve haberleşmeler u-App ile yapılacağından uygulamayı indirip kaydolmanızı ve bildirimlerinizi açık tutmanızı rica ederiz. Uygulama hakkında bilgi ilk modülde verilir ve ilk modül sonrası uygulama kullanımınıza açılır. U-App içeriğine bilgisayarınızdan ulaşmak için web sayfamızın sağ üstündeki “Üye Girişi” ile masa üstü sürümünü kullanabilirsiniz

 

Temel eğitim tarihleriniz kayıt sonrası gönderdiğimiz “Hoş Geldiniz” mailinizde ve web sayfamızda yer almaktadır. Dahil olduğunuz dönemin temel eğitim tarihlerinde eğitimlere katılmanız beklenir. Ancak herhangi bir sebepten giremediğiniz yarım gün / tam gün / tüm modül için sonraki dönemlerin takviminde ilgili eğitime misafir öğrenci olarak katılıp eksiklerinizi tamamlamanız gerekmektedir.

 

İlk modülünüz olan “Koçluğun Temelleri”ni bitirdikten sonra yapacağınız tüm koçluklar ICF unvanları için gerekli olan seans deneyim saatlerine resmi olarak yazılabilir. Bu nedenle ilk modül sonrasında seans deneyimlerinizin liste olarak kaydını tutmanızı önemle rica ederiz. (Seanslarınızı ses veya görüntü olarak kaydetmeyiniz. Örnek log kaydı tablosu ve detay bilgilerin yer aldığı yazımız için tıklayınız.)

 

2) İleri Koçluk Atölyeleri:

İlk 4 modülü bitiren öğrencilerimiz katılabilir. Her Salı 21.00- 22.30 arası yapılır. Her hafta bir eğitmenimiz dönüşümlü olarak atölyeyi yönetir. Sırayla koç, danışan veya gözlemci rollerini üstleneceğiniz atölyeler, canlı ve gerçek koçluklar üzerinden eşsiz bir deneyim yakalayacağınız bir laboratuvar ortamıdır.

 

İleri Koçluk Atölyelerinin giriş bilgileri Salı günleri gün içinde u-App üzerinden gönderilir. Atölyeler, resmî tatil olmadığı sürece her Salı 21.00’de yapılır. Tüm öğrenci ve mezunlarımıza açıktır.

 

Unvan paketindeki öğrencilerimizin sınırsız katılım hakkı olmakla birlikte atölyelere en az 6 kez katılmaları gerekmektedir. Üst üste 6 kez veya aralıklı olacak şekilde toplamda 6 kez katılabilirler.

 

3) Niş Eğitimler

Niş eğitimlerimiz 2-3 ayda bir açılır ve hafta sonları 10.00- 17.00 arasında yapılır. Hem eğitim hem de takvim olarak hangisine katılacağınız sizin inisiyatifinizdedir.

 

Niş eğitim takvimleri web sayfamızda yer alır. Belli periyotlarla u-App ‘ten ve Instagram hesabımızdan duyurulur. 

 

Niş eğitimlere katılmak için ilk 4 modülü tamamlamış olmanız önerilir. Ancak dilerseniz “Koçluğun Temelleri” modülünden sonra niş eğitimlere katılabilirsiniz.

 

Unvan Paketi (Level-2) öğrencilerimizin 3 adet ücretsiz niş eğitim hakkı vardır. Ücretsiz hakkının dışında ekstra niş eğitim almak isteyen öğrencilerimize %20 indirim yapılır. Hangi niş eğitimi seçeceğiniz konusunda kararsızlık yaşarsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Niş eğitimlerimiz en az 6 kişi ile açılır. 6 katılımcı sayısına ulaşamayan eğitim başka bir tarihe ertelenir ve bu durum en geç bir gün öncesinden haber verilir. Kayıt yaptığınız eğitime katılamayacaksanız eğitimden 3 gün öncesine kadar  kaydınızı iptal etmeniz gerekmektedir. Seçtiğiniz niş eğitimlere katılmak için bu kayıt formunu doldurunuz.

 

4) CoC Deneyim Kulübü

Kısa adı CoC olan Koçluk Kulübü, temel eğitimlerini tamamlamış koçların seans yapma deneyimlerini arttırmaları ve ICF unvanı için gerekli olan koçluk görüşme saatlerini doldurmaları amacıyla farklı ekollerdeki koçları bir araya getirip birbirlerine online koçluk yapmalarını sağlayan bir sistemdir.

 

Unvan Paketinde 6 ay ücretsiz katılım hakkınız vardır. 4. modülü bitirdikten sonra umutesen.com/coc adresinden kayıt yapabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra coc@umutesen.com ‘a mail atarak kupon kodunuzu talep edebilirsiniz.

 

Eşleşmeler her ayın 1’inde yapılır. CoC tamamen kurallar üzerine oluşturulmuş bir proje olduğundan lütfen Kuralları ve Sık Sorulan Soruları dikkatlice okuyunuz. Kurallara uymayan katılımcılar sistem dışında kalır ve eşleşme hakkını kaybeder.

 

5) Mentorluk

ICF kriterlerine göre 3 aya yayılmış şekilde, en fazla 10 kişilik gruplarda yapılması gereken ICF Temel Yetkinliklerinde ustalaşma eğitimidir.

 

Mentoluk grupları 2-3 ayda bir açılır ve duyurusu u-App üzerinden yapılır. Genellikle iki haftada bir Çarşamba veya Perşembe günleri 21.00 – 22.15 arasında 5 oturum olarak gerçekleşir.

 

Mentorluk grubuna katılmak için:

4 modül Temel Eğitim + en az 4 İleri Koçluk Atölyesi + en az 1 Niş Eğitim + en 75 saat bireysel koçluk seans deneyimi koşulu vardır. Bu koşulları sağladıysanız duyurulan Mentorluk grubuna kayıt yaptırabilirsiniz. Eğer koşullarda eksiğiniz varsa bir sonraki Mentorluk dönemini beklemeniz gerekir.

Önerimiz: Mentorlukten tam olarak verim almanız için tüm niş eğitimlerinizi tamamlayıp, hedeflediğiniz unvan için gerekli olan seans deneyimi saatine (ACC için 100, PCC için 500 saate) yaklaştığınızda mentorluk grubuna katılmanızdır.

 

6) MasterClass 

3 kişilik gruplarda sırayla koç, danışan ve gözlemci olacağınız ve eğitmeninizden ICF kriterlerine uygun şekilde yazılı bir değerlendirme raporu alacağınız ileri seviye ustalık eğitimidir.

 

Mentorluk ile eş zamanlı olarak başlar. İlk mentorluk oturumunda takvimi belirlenir.

 

Hafta içi gündüz veya hafta içi gece grubu olmak üzere iki seçenek sunulur. Aynı zaman dilimini tercih eden 3 öğrenci ve eğitmen bir araya gelerek gün ve saatlerini belirler. Her oturum 75 dk sürer. 6 oturumda tamamlanır.

 

Her öğrenci koçluk yaptığı oturumun (portfolyo tesliminde eğitmen raporuyla birlikte göndermesi gerektiği için) ses kaydını almakla yükümlüdür.

 

7)  Final Sınavı (Seans Kaydı Dinleme)

Yukarıdaki tüm eğitim süreçlerini tamamlamış ve unvan başvurusuna uygun koçluk deneyimine ulaşmış olan katılımcılar final sınavı olarak değerlendirilecek koçluk görüşmesinin ses kaydını info@umutesen.com ‘a iletebilirler. İleteceğiniz ses kaydının mümkün olan en iyi kaydınız olmasına özen göstermenizi öneririz.

 

Sınav olarak değerlendirilecek seans kaydının 30 ila 50 dakika arasında olması gerekmektedir. Kayıtlar bir koçla veya koçluk eğitimi alan öğrenci ile yapılamaz.

 

Gönderilen sınav kaydının değerlendirme süresi 2-4 haftadır.

 

Sınav kaydınız başarılı bulunursa 8. Maddede yer alan Portfolyo teslimi aşamasına geçilir.

 

Sınav kaydı başarılı bulunmazsa detaylı bir rapor ile nedenleri iletilir. Katılımcı dilediği zaman yeni sınav kaydı gönderebilir. 2. kayıt da başarılı bulunmazsa katılımcı 3. sınav kaydını en erken 30 gün sonra gönderebilir. 3 hakkında da sınavı geçemeyen öğrencinin Mentorluk ve MasterClass çalışmalarını tekrar alması gerekir.

 

 

8) Portfolyo Teslimi ve Mezuniyet

 

Mezuniyet Ses kaydı başarılı bulunan öğrenci Portfolyosunu teslim ederek mezun olabilir. Portfolyo içeriğinde şunlar olmalıdır:

 

  • “Hoş Geldiniz” maili ile gönderilen Portfolyo Formlarının eksiksiz doldurulması
  • MasterClass’taki ses kayıtları ve eğitmen raporları
  • ACC için 100, PCC için 500 saatlik koçluk seans deneyiminin yer aldığı log kaydı beyanı

 

Portfolyo kontrol süresi ortalama 3 iş günüdür. Onay sonrası Level-2 Mezuniyet Sertifikanız mailinize dijital olarak gönderilir. Bu sertifika ile ICF Global’e PCC veya ACC unvan başvurusunda bulunabilirsiniz.

 

9) ICF Global’e Unvan Başvurusu*

  • Unvan başvurusunu koçun bireysel olarak ICF Global’e yapması gerekmektedir. Unvanlar sadece ICF Global tarafından verilir.

 

  • Başvuru sırasında ICF Global unvan ücretleri şu şekildedir:

ACC için ICF Üyeleri: $175 USD, Üye olmayanlar: $325 USD

PCC için ICF Üyeleri: $375 USD, Üye olmayanlar: $525 USD

 

  • Unvan başvurusundan sonra ICF Global (eski adı CKA olan) ICF Değerlendirme test sınavı yapmaktadır. 81 senaryolu sorudan oluşan çoktan seçmeli sınavda Türkçe seçeneği vardır. Bu sınav hakkında detaylı bilgi içeren yazımız için tıklayınız.

 

  • Hem ICF Değerlendirme Test Sınavına hazırlık konusunda hem de unvan başvurusuyla ilgili diğer konularda öğrencilerimiz Mentorluk programımızda özel olarak bilgilendirileceklerdir.

 

  • ICF Değerlendirme Test Sınavını da başarıyla geçtikten sonra Unvan sertifikanız ICF Global tarafından birkaç gün içinde mailinize gönderilir. Biz de bu başarınızla gurur duyar ve unvanınızı mutlulukla paylaşırız.

 

 

* ICF’in güncel ve doğru (sınav ücreti, sınav içeriği vb) bilgilerini ICF Global web sayfasından takip etmenizi öneririz.

Etiketler :

Paylaş :

Son Yazılar

Sohbet
Yardım
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?