Coach 7/24’te Profesyonel Koç Olarak Yer Almak

Coach 7/24, koçluk desteği arayan danışanlar ile ICF profesyoneli olan koçları buluşturan online koçluk merkezidir. Sisteme kabul edilen koçlar, coach724.com üzerinden kendilerine ulaşan danışanlarla ücretli online koçluk seansları yapar.

 

Coach 7/24’ü diğer online destek sitelerinden ayıran özellikleri: 

 

  • Sistemde sadece koçluk desteği verilmektedir
  • Sadece ICF onaylı eğitim alan koçlar sistemde yer alabilir
  • Sistemde yer alan koçların hepsi belli kriterlere göre özenle seçilmiş en iyi koçlardır
  • Coach 7/24, ICF akredite koçluk eğitimleri vererek ülkenin en iyi koçlarını yetiştiren lider koçluk merkezi Umut Esen Academy markasıdır.

 

 

Sistem nasıl işliyor?

 

Aday danışanlar (müşteriler), sitede listelenen profesyonel koçların sayfalarını inceler. Koçların sayfalarında seans ücretleri, rozetleri, sertifikaları, fotoğrafı, tanıtım metni, deneyim saatleri, uzmanlık alanları vb bilgiler görülmektedir. Müşteri, dilediği koçtan seans almak için randevu oluşturur. Randevu oluştururken kendisine uyan seans zamanını rezerve eder. Randevu talebi sisteme ulaşınca ilgili koça anında e-posta ile bilgi verilir.

 

Koç, müşterinin bilgileri ve seans için rezerve ettiği zaman dilimi kendisine ulaştığında müşteriyle en kısa sürede iletişim kurarak ödeme bilgilerini iletir. Ödemeyi aldıktan sonra müşteriye online koçluk seansının yapılacağı Zoom, Meet vb. platformun giriş linkini paylaşır ve sisteme de bu bilgileri girerek rezervasyonu onaylar. Belirlenen gün ve saatte ilgili seans yapılır.

 

 

Coach 7/24’te danışanların (müşterilerin) üyeliği tamamen ücretsizdir. Müşteriler seans ödemelerini ilgili koça doğrudan yapar. Sistem üzerinden ödeme alınmamaktadır. Coach 7/24 ödemeye aracılık etmez ve komisyon almaz.

 

Coach 7/24’e profesyonel koçların kabul edilmesi aşağıda yer alan belli kriterlere uygunluğa bağlıdır. Sisteme kabul edilen koçlar, ilan edilen ücretler üzerinden 3, 6 veya 12 aylık üyelikle sisteme dahil olurlar. Koçlardan üyelik ücreti dışında ayrıca seans ücretleri üzerinden komisyon alınmaz.

 

Umut Esen Academy öğrencisi olan koçlar, ilgili kriterleri karşılamaları halinde avantajlı olarak sistemde yer alırlar. Temel Paket öğrencileri için %50 indirim yapılır. Unvan Paketi öğrencileri için ilk 12 ay üyelik ücretsizdir.

 

 

Webinarlar: Eğitim ve atölye çalışmalarınız için!

 

Sistem içindeki profesyonel koçlar, koçluk seansı vermenin yanında dilerlerse düzenleyecekleri eğitim, atölye ve seminerleri coach724.com üzerindeki “Webinarlar” kısmından duyurup satış gerçekleştirebilirler.

İlgili eğitimlerinin içerik bilgileri, takvimi, ödeme kanalı, afişi vb sistem üzerinden detaylı olarak tanıtılır. Koçların, üyelik sürelerine göre ücretsiz webinar hakları aşağıdaki tabloda görülebilir.

 

 

Coach724.com 2023 yılı koç üyelik ücretleri

 

3 ay

6 ay 12 ay

Dışarıdan koçlar

1.900 TL

2.900 TL

3.900 TL

UEA Temel Paket

950 TL

1.450 TL

1.950 TL

UEA Unvan Paketi

12 ay ücretsiz

Ücretsiz webinar

3 webinar 6 webinar

12 webinar

 

 

Coach 7/24’te yer almak isteyen koçlar için koşullar

 

Umut Esen Academy koçları için:

1- İlk 4 modülü eksiksiz tamamlamak

2- İleri Koçluk Atölyelerine en az 4 kez katılmış olmak

3- CoC Koçluk Deneyim Kulübünde en az bir dönem yer alarak tüm seansları (koç ve danışan rolleriyle) eksiksiz tamamlamış olmak

4- Bu süre içinde koçun akademi eğitmenlerine şu izlenimleri eksiksiz olarak vermesi gerekir:

  • Koçun temel koçluk yetkinliklerine ve seans metodolojisine net olarak sahip olduğuna dair izlenim
  • Koçun sessiz, sakin, hane içinde müdahale edilmeyen bir seans ortamı sağlayabildiğine dair izlenim
  • Koçun internet bağlantısının güçlü ve kesintisiz olduğuna dair izlenim
  • Koçun insan ilişkilerinde pozitif, sakin ve sabırlı bir tutum sergilediğine dair izlenim

 

5- Koç, eğer coach724.com’da  “yaşam koçluğu” dışındaki niş alanlarda da (öğrenci koçluğu, kariyer koçluğu vb.) listelenmek istiyorsa ilgili niş eğitimleri almış olmalıdır

6- Coach 7/24 için gerekli olan yasal sözleşmeyi okuyup onaylamalı ve coach724.com içinde yer aldığı sürece kurallara eksiksiz uymalı

 

Diğer (Umut Esen Academy dışındaki) koçlar için:

1- En az 60 saatlik ICF onaylı temel koçluk eğitimi almış olmalı ve bunu belgelendirmeli

2- En az 25 saatlik bireysel koçluk seansı deneyiminin olması

3- Yapılacak görüntülü mülakatta şu izlenimleri eksiksiz olarak vermeli:

  • Koçun temel koçluk yetkinliklerine ve seans metodolojisine net olarak sahip olduğuna dair güçlü bir izlenim
  • Koçun sessiz, sakin, hane içinde müdahale edilmeyen bir seans ortamı sağlayabildiğine dair izlenim
  • Koçun internet bağlantısının güçlü ve kesintisiz olduğuna dair izlenim
  • Koçun insan ilişkilerinde pozitif, sakin ve sabırlı bir tutum sergilediğine dair izlenim

 

4- Koç, eğer coach724.com’da  “yaşam koçluğu” dışındaki niş alanlarda da (öğrenci koçluğu, kariyer koçluğu vb.) listelenmek istiyorsa ilgili niş eğitimleri ICF onaylı olarak almış olmalıdır

5- Coach 7/24 için gerekli olan yasal sözleşmeyi okuyup onaylamalı ve coach724.com içinde yer aldığı sürece kurallara eksiksiz uymalı

 

Sisteme kabul edilen koçların önemle dikkat etmesi beklenen sorumlulukları

 

– Site üzerindeki bilgi ve kişisel tanıtımlarının ilgi çekici, doğru ve güncel olmasına özen göstermek

– Kendilerinden randevu alan müşteri bilgileri e-postalarına ulaştığında en kısa sürede danışanıyla iletişim kurarak ödeme bilgilerini iletmek ve ödemeyi alınca sisteme giriş yaparak link bilgilerini girip seansa onay vermek

– Seansların en yüksek verimde geçmesi için sessiz bir ortamda, güçlü internet bağlantısıyla, zamanlamaya uyarak, koçluk mesleği ve etiğine en uygun şekilde müşteri memnuniyetini esas alarak yerine getirmeye azami dikkat etmek

– Coach 7/24’ü sahiplenerek tanıtılmasına katkıda bulunmak, sistemdeki sayfasını sosyal medya profillerinde yayınlamak, marka değerine katkıda bulunmak

 

SIK SORULAN SORULAR

 

1- Belirtilen koşulları sağladığımı düşünüyorum. Sistemde koç olarak yer almak için ne yapmalıyım?

İlgili koşulları karşıladığınıza eminseniz, sözleşmeyi ve yukarıdaki açıklamaları okuyup kabul ediyorsanız https://coach724.com/kayit.php linkindeki formu doldurarak ön başvuruda bulunabilirsiniz.

Koçluk kayıt linkindeki formu doldurduğunuzda açılan ikinci ekranda başvurunuz sırasında inceleyeceğimiz temel bilgileri ve fotonuzu (profesyonel, kaliteli ve çözünürlüğü yüksek olmasına dikkat ediniz) eklemeniz gerekiyor. Böylece başvurunuz bize ulaşıyor. Biz başvurunuzu onaylayana kadar diğer bilgilerinizi dolduramazsınız. Biz incelemeleri tamamladıktan sonra size onay maili ile haber veriyoruz. Veya bir aksilik varsa sizinle yine iletişime geçiyoruz.

Üyeliğiniz onaylandığında lütfen hemen sisteme giriş yaparak profilinizi detaylı ve özenli şekilde tamamlayınız. Foto ve tüm profilinizi dışarıdan bir gözle kontrol ediniz.

 

2- Profil bilgilerimi nasıl güncellerim?

Profil bilgilerinizi güncellemek için sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üstteki HESABIM kısmına tıklayınız. Açılan panelinizde aşağıda önce KOÇ ALANI sekmesine, ardından HİZMET PROFİLİ sekmesine tıklayarak profil başlığınızı, hakkımda yazınızı, tecrübe saatlerinizi, verdiğiniz koçluk hizmeti alanlarını ve en altta da sertifika bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Ayrıca yine HESABIM bölümünde HİZMET AYARLARI sekmesinden seans ücreti bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

 

3- Hesap bilgilerimi (şifre, foto, mail vb) nasıl güncellerim?

Hesap bilgilerinizi güncellemek için sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üstteki HESABIM kısmına tıklayınız. Açılan panelinizde aşağıda HESAP BİLGİLERİM sekmesine tıklayarak güncellemek istediğiniz bilgileri (şifre, foto, mail vb) değiştirebilirsiniz.

 

4- Danışandan (müşteriden) ödemeyi nasıl alabilirim?

Danışan (müşteri), rezervasyon yaptıktan hemen sonra size onun iletişim bilgilerini de içeren bilgilendirme e-postası gelecek. Danışanınızla iletişim kurunuz ve ödeme bilgilerinizi kendisine iletiniz. Hesap (IBAN) bilgilerinizi paylaşarak veya (kullanıyorsanız) sanal pos vb üzerinen kredi kartı ile ödemenizi alabilirsiniz.

Seans ödemeleri müşteri ile koç arasındadır. Coach 7/24 ödemeye aracılık etmez, ödemelerden komisyon almaz ve fatura işlemlerine müdahil olmaz.

 

5- Ödeme aldıktan sonra ne yapmam gerekiyor?

Ödeme alır almaz sisteme giriş yaparak rezervasyonu onaylamanız ve seans online giriş bilgilerini girmeniz gerekmektedir.

Bunu sistem üzerinden şu şekilde yapabilirsiniz: Sisteme giriş yaparak HESABIM kısmına tıklayınız. Açılan panelinizde YAKLAŞAN ETKİNLİKLER bölümünde ilgili rezervasyonu bulunuz ve DETAYI GÖR butonundan seansı gerçekleştireceğiniz platformun (Zoom, Meet vb.) giriş bilgisi, linkini giriniz ve seansı onaylayınız.

ÖNEMLİ: Bu işlemi sistem üzerinden yapmazsanız danışan ve sistem, seansı onayladığınızı ve giriş bilgilerini ilettiğinizi göremez.

 

6- Yaklaşan seanslarımın bilgilerini nereden görebilirim?

Satın alınmış tüm seans bilgilerinizi görüntülemek için sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üstteki HESABIM kısmına tıklayınız. Açılan panelinizde YAKLAŞAN ETKİNLİKLER sekmesine tıklayarak tüm seanslarınızın rezervasyon numarası, tarihi, bilgileri ve detaylarına ulaşabilirsiniz.

 

7- Seans ücretini kendim mi belirliyorum? Bir kriter veya sınırlama var mıdır?

Seans ücretini koçlar kendisi belirler. Ancak belirlenecek ücretin aralık değerleri şu şekilde olmalıdır: 

Temel eğitimi tamamlamış koçlar 500 ila 800 TL arası
Level-2 Programından Mezun koçlar 700 ila 1.000 TL arası
ACC unvanlı koçlar 800 ila 1.200 TL arası
PCC unvanlı koçlar 1.000 ila 1.700 TL arası

Ücretler 100 TL’nin katı olacak şekilde girilebilir. 

Koçlar, 5’li seans paket ücretlerini ayrıca belirleyebilirler. 5’li paket için önerimiz %10 civarı indirim yapılmasıdır.

 

8- Webinar bölümünde etkinliklerimi nasıl duyurabilirim?

Webinar bölümünde tanıtıp satış yapmak istediğiniz eğitim, atölye, seminer vb. etkinlikleriniz için info@coach724.com ‘a mail atmanız gerekmektedir. Mailinize etkinliğinizin adı, görseli (afişi), tarihi, saati, süresi, ücreti, detaylı tanıtım ve içerik yazısı ekleyiniz. En kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.

 

9- Koçların profillerindeki “Rozetler” ne anlama gelmektedir?

Rozetler, koçların sahip oldukları yetkinliklere ve Coach 7/24 içindeki performanslarına göre profillerine eklenir. Koçun motivasyonu, tanınması ve prestij kazanması açısından önemlidir.

Rozetler

Anlamı

ACC Rozeti ACC Unvanlı Koç
PCC Rozeti PCC Unvanlı Koç
MCC Rozeti MCC Unvanlı Koç
Umut Esen Academy Rozeti UEA öğrencisi, mezunu veya akademisyeni
ICF Üyesi Rozeti Aktif ICF üyeliği var
Level 2 Rozeti Level 2 Unvan Programı Mezunu
Populer Koç Rozeti Sistemde 10. seansını yapmış olan koç
Çok Populer Koç Rozeti Sistemde 25. seansını yapmış olan koç
Workshop Leader Rozeti Sistemde 3 webinar düzenlemiş koç

Rozetler ve içerikleri zaman içinde güncellenmeye devam edecektir.

Etiketler :

Paylaş :

Son Yazılar

Sohbet
Yardım
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?